Oškodovanec - šlo naj bi za njegovega odraslega posvojenega otroka - si je premislil in umaknil prijavo. Preiskava kljub temu še ni končana, saj gre za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, vendar pa priporni razlogi več ne obstajajo, smo izvedeli neuradno.

Na okrožnem ljubljanskem sodišču so nam pojasnili, da je preiskovalnia sodnica osumljenca Chatelliera poslala v pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Zagovornik Chatelliera se je na odredejeni pripor pritožil, še prej (v petek) pa je oškodovanec šel na policijo in povedal, da je podal lažno ovadbo. Na policijo je šel še enkrat (v soboto) in celo ovadil samega sebe zaradi krive ovadbe.

"Zagovornik je slednje navajal v pritožbi. Izvenobravnavni senat je potem, ko je pridobil listine, odločil, da se osumljenega izpusti na prostost," nam je potrdila tiskovna predstavnica okrožnega sodišča, Tanja Glogovčan.

V budistični kongregaciji Dharmaling pravijo, da naj bi prijavitelj Ronana Chatelliera ovadil pod vplivom alkohola in opojnih substanc.

Preberite še sobotni članek: "Budistični vodja" v priporu zaradi suma spolnega napada na otroka.