Hernandez naj bi policiji že takoj po umoru priznal, da je umoril Etana, a ga je policija kot ''še enega norca'' odslovila, detektivi pa niso nikoli preverili njegove zgodbe, je dejala Hernandezova danes 43-letna sestra Lucy Suarez.

Pedro Hernandez, danes star 51 let, je sicer trenutno pod nadzorom v psihiatrični bolnišnici, kjer preverjajo, ali nima morda samomorilnih nagnjenj.

Najmlajša Hernandezova sesta, Lucy, je za New York Post dejala: ''Vsako leto so na obletnico izginotja malega fanta njegovo sliko in zgodbo pokazali na televiziji. Jaz pa sem vsako leto spraševala, zakaj se brat ne preda. Nato mi je sestra rekla, da se je predal, pa ga je policija izpustila, ker so menili, da je nor. To nas je neprestano preganjalo.''

Časnik poroča še, da so le pet dni po izginotju Etana policisti Hernanadeza videli v trgovini, v bližini katere je bil zadnjič opažen Etan, lastnik trgovine jih je odslovil, saj je povedal, da je to le njegov svak, ki se tam veliko zadržuje. Policija z Hernandezom ni opravila pogovora, vsaj zapisnika o tem ni.

Hernanadez je v letih, ki so sledile strahotnemu dejanju, o tem povedal tudi svoji družini, je razkrila sestra. Dejal je, da je ''storil zelo slabo stvar'', da je ''ubil otroka v New Yorku.''