Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sta dve raketi zadeli hišo v mestu Miranšah, prestolnici Severnega Varizistana. Gre za eno od pakistanskih plemenskih območij, ki veljajo za oporišča talibanov in Al Kaide. Identiteta umrlih za zdaj ni znana, še navajajo pakistanski varnostni viri.

Washington meni, da je delno avtonomno severozahodno območje Pakistana glavno središče talibanov in članov Al Kaide, ki naj bi načrtovali napade na zahodne cilje in Afganistan, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Kot poroča AFP, naj bi bil Severni Vaziristan oporišče vodje talibanov v Pakistanu Hakimulaha Mehsuda ter mreže Hakani, afganistanskih upornikov, ki naj bi bili povezani s talibani in odgovorni za številne napade.

Islamabad se medtem upira ameriškemu pritisku, da bi začel z obsežno ofenzivo proti skrajnežem na omenjenem območju. Pakistansko zunanje ministrstvo je poleg tega napade ZDA označilo za neproduktivne. Po njihovem mnenju s tem kršijo ozemeljsko celovitost države in mednarodno pravo, je poročala dpa.

To je sicer že tretji tovrsten napad na to plemensko območje v tem tednu. V prejšnjih dveh napadih je bilo po navedbah pakistanskih varnostnih virov ubitih najmanj 14 ljudi.