Policija je dejala, da je ta pedofil neustrašen, ne boji se, da bi ga kdo zalotil ali ujel - k otrokom pristopi tudi, če so starši le nekaj korakov stran. Najbolj grozno pa je dejstvo, da so ga policisti aretirali, določena mu je bila varščina 50 tisoč dolarjev. Ker jih je Davis plačal, je bil izpuščen, da se prosto sprehaja po ulicah. 

Na spletu so bili sedaj objavljeni celo posnetki z nadzornih kamer trgovin, na katerih lahko vidimo Davisa, ki se pretvarja, da govori po telefonu, a ga izda lučka na kameri telefona – pravzaprav snema deklice. Na njegovem mobilnem telefonu so našli več kot 80 posnetkov otrok.

Otroke je mamil z raznimi zvoki, se pred njimi samozadovoljeval, policija pa je objavila celo določene dele posnetkov, na katerih se z otroci celo pogovarja: ''Ne moreš videti, kaj skrivam,'' je govoril deklicam, med tem, ko se je dotikal samega sebe. ''Pri osmih letih ne moreš imeti tako dobre zadnjice.''

Davis je policiji poznan že od leta 2007, kot je bil ujet zaradi neprimernega razkazovanja pred ljudmi v parku v Severni Karolini, med njimi je bila tudi 15-leta deklica. Takrat je bil obsojen na dve leti pogojne kazni.