Avstrijska tiskovna agencija APA poroča, da so v policijski operaciji v Sloveniji danes osvobodili v petek v Beljaku ugrabljenega 34-letnega gradbenega podjetnika. Ugrabitelji naj bi bili trije ali štirje nekdanji sodelavci, ki so želeli od družine svojega nekdanjega šefa izsiliti domnevno dolgovane plače.

Avstrijska policija višine zahtevane odkupnine ni razkrila, časnik Kleine Zeitung pa piše, da naj bi ugrabitelji zahtevali 30.000 evrov. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa naj bi ugrabitelji družini ugrabljenega grozili, da bodo moškega ubili, če zahtevani znesek ne bo izplačan.

Predstavnica policije za odnose z javnostmi na Generalni policijski upravi Vesna Drole je še pojasnila, da je primer povezan z ekstremnim nasiljem v Avstriji. Z Generalne policijske uprave so še sporočili, da so aretirani državljani BiH, osumljeni pa so storitve kaznivega dejanja ugrabitve.

V akciji ni bilo poškodovanih

Eden izmed koordinatorjev policijske akcije Tomaž Peršolja je razložil, da so slovenske policiste njihovi avstrijski kolegi o ugrabitvi 32-letnika obvestili v petek pozno popoldne, saj so domnevali, da je moški v Sloveniji. Policisti in kriminalisti so takoj začeli z aktivnostmi, pri tem pa so sodelovali tudi s tožilstvom in pristojnim sodiščem.

Policisti so ugotovili, da četverica ugrabljenega zadržuje nekje med Ljubljano in Gorenjsko, danes dopoldan pa so odkrili tudi natančno lokacijo, je dejal Peršolja. Dva osumljenca sta bila z oškodovancem v avtomobilu v bližini Brnika, preostala dva, ki bi morala prevzeti denar, pa sta bila na Hrušici, kjer so ju tudi prijeli nekaj po deseti uri dopoldan. Skoraj istočasno so policisti prijeli še dvojico, ki je pazila na ugrabljenega, njega pa rešili.

Peršolja je poudaril, da se v akciji ni bilo poškodovanih. Sicer pa je v akciji sodelovalo več deset policistov in kriminalistov, pa tudi pripadnikov specialne enote.