Vojaška baza leži sedem kilometrov od železniške postaje v vasi Sungah v bližini meje s Kitajsko in okoli 200 kilometrov severno od pristaniškega mesta Vladivostok. Vzrok za požar za zdaj še ni znan.

Prebivalce štirih naselij v bližini skladišča, v katerem je bilo shranjeno orožje iz obdobja Sovjetske zveze, so morali evakuirati, so sporočili z ministrstva za izredne razmere. V naseljih skupno prebiva okoli 1800 ljudi.

Kot so sporočili z Ruskih železnic, so zaradi požara in eksplozije morali zapreti del transibirske železnice, zaradi česar bo najverjetneje prišlo do zamud vlakov.

Požar je povzročil več eksplozij, v katerih sta bila dva vojaka lažje poškodovana, so še sporočili z ministrstva. Gasilci so imeli veliko težav z gašenjem, saj je še več ur po izbruhu požara prihajalo do eksplozij. Po navedbah ministrstva za obrambo je bilo v skladišču okoli 490 vagonov, na katerih so bile shranjene 100-milimetrske granate.

Ruska vojska ima številna skladišča zastarelega orožja in streliva, ki je slabo vzdrževano, zaradi česar pogosto pride do eksplozij. V začetku meseca je v regiji Nižni Novgorod v osrednji Rusiji prišlo do podobnega incidenta, v katerem je umrlo pet vojakov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.