Policija trdi, da so za umore krivi spori med mamilarskimi združbami. Odgovorni za umore so ob truplih pustili celo sporočilo, ki jasno nakazuje, da so ljudi pomorili člani kartela Zeta, ki se na območju ''bojujejo'' za prevlado nad mamilarskimi tihotapskimi potmi s karteloma Gulf in Sinaloa. Gre za zadnega izmed vse več pokolov, ki smo jim priča v severni Mehiki.

Trupla so našli včeraj dopoldan ob cesti, ki vodi iz Monterreya do Reynose, ob ameriški meji. Nekatera od trupel so bila v plastičnih vrečah, kot kaže pa so bili ljudje pomorjeni na drugi lokaciji in tu odvrženi pred dvema dnevoma. ''Iz karakteristik nasilja vemo, da gre za nasilje, ki je posledica bojevanje kriminalnih združb, ne gre za napad na civilno populacijo,'' je dejal predstavnik nacionalne varnostne službe države Nuevo Leon, Jorge Domene.

Iz prizorišča. (foto: AP)

Državni tožilec je dejal, da jim iznakaženje trupel sicer otežuje identifikacijo, možno pa je, da so bili migranti s centralne Amerike.

Grozovito odkritje prihaja le nekaj dni po tem, ko so v zahodni Mehiki našli 18 prav tako obglavljenih žrtev. Od leta 2006 je v povezavi z preprodajo droge v Mehiki umrlo že 60 tisoč ljudi. Tudi vsi trije kandidati na prihajajočih julijskih predsedniški volitvah, ki bodo nasledili Calderona, so dejali, da bodo reševali problem kriminalnih mamilarskih združb, nihče pa še ni ponudil realne rešitve ali načina kako.