Stanovalec v hiši v Zgornjih Poljčanah se v četrtek popoldne na trkanje sodnega izvršitelja ni odzval, zato je pooblaščenec za zamenjavo ključavnice začel prisilno odpirati vrata. Stanovalec pa je takrat ustrelil skozi okno, pri čemer je lažje ranil pooblaščenca. Po nekajurnem čakanju na odredbo preiskovalnega sodnika za hišno preiskavo je nato v hišo vdrla specialna enota policije. Osumljenega so odpeljali na pridržanje in ga v petek popoldne izpustili, v današnji izdaji piše časnik Večer.

Predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor Bartolo Lampret je za časnik pojasnil, da je moški pripadnike specialne enote pričakal z velikim nožem v rokah, na sebi je nosil ščitnike, med hišno preiskavo pa so policisti našli zračno pištolo, s katero je domnevno streljal, v sleherni sobi v hiši pa je bilo še več nožev in sekir, kar so preiskovalci zasegli.

Kot navaja časnik, naj bi šlo v tem primeru za družinski spor. Ko je lastnica hiše pred nekaj leti umrla, je hišo podedovala hčerki, ki je z družino živela v Nemčiji. Njen sin pa se je pod pretvezo, da bo tam prenočil na nekajdnevnem obisku Slovenije, naselil v hišo. Hišo je mati pozneje prepisala na njegovo sestro, moški pa se iz nje ni hotel izseliti.