V petek so v zaključni akciji obsežne kriminalistične preiskave, ki je potekala od leta 2010, policisti prostost odvzeli več kot 60 osebam, ki naj bi sodelovale pri nedovoljenem trgovanju z orožjem in drogami. Kot je za STA pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi na Generalni policijski postaji Vesna Drole, so približno polovico pridržanih že v petek pozno zvečer izpustili na prostost, druge pa bodo v roku 48-urnega policijskega pridržanja privedli k preiskovalnim sodnikom.

Osumljence bodo na sodišča predvidoma začeli voziti v današnjih popoldanskih urah, saj je potrebno prej še dopolniti kazenske ovadbe z vsemi ugotovitvami iz petkovih hišnih preiskav. Ker se policijsko pridržanje izteče v 48 urah, za nekatere prijete je to že v nedeljo zgoraj zjutraj, je predvideno, da bo za osumljence odrejeno sodno pridržanje. Odločitev pa je odvisna od preiskovalnega sodnika.

Pridržani naj bi bili člani in voditelji več mednarodnih kriminalnih združb, ki so bile med seboj dobro povezane in so večinoma delovale na območju Balkana in več držav EU. Trgovale naj bi s prepovedanimi drogami in orožjem. Transporte naj bi organizirali v Sloveniji, v tujini pa so že prijeli in priprli več oseb, ki naj bi pri tem sodelovale.

Slovenski kriminalisti in policisti pa so v petek opravili več kot 70 hišnih preiskav v Osrednji Sloveniji, na Gorenjskem in Primorskem. Zasegli so večjo količino prepovedanih drog in različnega orožja ter pridržali 60 ljudi.

Preberite še:

Razbili mrežo preprodajalskega podzemlja