Kasneje je bilo ugotovljeno, da je 51-letni nemški jadralni padalec z jadralnim padalom vzletel z vzletišča na Kobariškem stolu in ko je kasneje nekaj pred 15. uro priletel nad greben Polovnika (oz. nad vrh imenovan Pirhovec), mu je približno deset metrov nad omenjenim vrhom zaprlo kupolo padala, tako da je padel na zelo strmo pobočje.

(foto: Damijan Koren/Miljko Lesjak)

Aktivirani so bili reševalci GRS Tolmin, ki so jih s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na omenjeno območje. Poškodovanega padalca so oskrbeli na težko dostopnem terenu, nato pa so ga s helikopterjem prepeljali v Trnovo ob Soči, kjer so mu zdravniško pomoč nudili zdravnica in reševalci.

(foto: Damijan Koren/Miljko Lesjak)

Po dosedanjih ugotovitvah je jadralni padalec utrpel predvidoma hude telesne poškodbe. Po nudeni pomoči so ga s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O nesreči je policija obvestila tudi tudi pristojno Službo za preiskovanje nesreč (preiskovalca nesreč v zračnem prometu) v Ministrstvu za infrastrukturo in promet. Bovški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

(foto: Damijan Koren/Miljko Lesjak)