Obsodilno sodbo so potrdili tudi v uradu ptujskega okrožnega sodišča, kjer so za STA pojasnili, da je bil obtoženi tokrat spoznan za krivega spolnega napada na osebo, mlajšo od štirinajst let, za kar mu je bila izrečena štiriletna, posilstva, za katero mu je bila izrečena triletna ter spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let, za katerega mu je bila izrečena enoletna zaporna kazen.

Upoštevajoč že prej dosojeno enotno kazen 17 let zapora mu je bila v skladu s kazenskim zakonikom izrečena enotna kazen 20 let zapora, so še pojasnili na sodišču, kjer je sojenje sicer potekalo za zaprtimi vrati.

Na ptujskem sodišču so Rakušu decembra 2009 izrekli kazen petnajst let zapora zaradi napada na osebo, mlajšo od 15 let, še dve leti in dva meseca zapora pa zaradi nasilja v družini. Zlorabil je svojo hčer, ki je z njim zanosila in pri 15 letih rodila otroka.

V zahtevi za varstvo zakonitosti je 64-letni Rakuš, ki kazen prestaja na Dobu, terjal razveljavitev 17-letne zaporne kazni in vnovično sojenje pred okrožnim sodiščem, ki pa naj ne bi bilo ptujsko. Tam naj bi mu namreč kratili človekove pravice in pravico do obrambe. Vrhovno sodišče je maja lani zavrnilo njegovo zahtevo za varstvo zakonitosti in pritrdilo sodbi prejšnjih sodišč.