Kot so danes sporočili s šentjurske občine, sta okoli 200.000 evrov stali sanacija plazov in cest, na objektih je nastalo za okoli 80.000 evrov škode, na posevkih, povrtninah in sadju okoli 40.000 evrov, čiščenje in spiranje cestne kanalizacije sta stala okoli 50.000 evrov, po 30.000 pa še odvoz in čiščenje nanosov iz ulic, cest in dvorišč, intervencija in sanacija s strani gasilcev ter čiščenje okoli 100 objektov.

Pristojne službe trenutno še zmeraj spremljajo stanje na terenu in se odzivajo na prijave škode z ogledi. Glede nadaljnjih ukrepov trenutno čakajo, ali bo država izdala sklep o začetku ocenjevanja škode.

V petek je območje občine Šentjur okoli 18. ure zajelo močno deževje, ponekod tudi s točo. Padavine so bile tako intenzivne in silovite, da je voda zalivala ceste in objekte, še posebej na območju centra Šentjurja ter na območju krajevne skupnosti Šentjur-Rifnik (Nova vas in Črnolica).

Meteorne vode in mulj so zalili okoli 100 objektov na območju Šentjurja, voda je zalila tudi garaže in bloke v mestu, spodnje prostore objekta Knjižnice Šentjur, poškodovana je tudi streha na Ipavčevi 17. Nekaj časa je bil zalit tudi podvoz Hruševec, na številnih cestah je bilo treba znova vzpostaviti prevoznost.

Na območju šentjurske občine so se sicer sprožili trije plazov - dva sta zaprla lokalno dovozno cesto pod Rifnikom, en plaz je zajezil potok Voglajno.

Na občini so ob tem spomnili, da še vedno odpravljajo posledice neurja s poplavami, ki je občino prizadelo leta 2010. Takrat je nastalo za 900.000 evrov škode; največ škode je nastalo zaradi številnih plazov, katerih sanacija se po načrtu še vedno odvija.