Sodišče je ugotovilo, da je 31-letni Jure Slivnik 31. avgusta po sporu in pretepu, ki je sledil, Rajkomurju Thaurairajahu s sekiro povzročil hude poškodbe, zaradi katerih je Thaurairajah čez šest dni umrl v bolnišnici.

Thaurairajah je s prijateljem Nicolasom Listerjem 31. avgusta prišel na Slivnikov dom v Nottinghamu. Slivnik se je zagovarjal, da je dvojica v njegovem stanovanju želela potrgati vse bakrene vodovodne cevi, da bi jih prodala in z dobljenim denarjem kupila heroin. Slivnik, ki je Thaurairajaha spoznal na centru za odvajanje od mamil leta 2007, se je načrtu uprl, Thaurairajah pa naj bi nato segel po nožu, Slivniku grozil in ga porezal po roki.

Kot poroča Nottingham Post, se je Slivnik zagovarjal, da je mislil, da ga bo Thaurairajah ubil, zaradi česar je segel po sekiri in večkrat zamahnil proti njemu. Sicer je na sodišču zatrjeval, da je šlo zgolj za samoobrambo in da "prijatelja" ni hotel ubiti.

Po večdnevnem sojenju je sodišče odločilo, da je Slivnik Thaurairajaha umoril v afektu in strahu za življenje, pri čemer je pograbil sekiro kot prvo orožje, ki mu je prišlo pod roke. Sodnik je sicer ocenil, da je bil umorjeni glede na zgodovino nasilen moški, vendar pa da je bil Slivnikov odziv pretiran. Slivnik je bil tako oproščen točke obtožnice, da je moškega poskušal ubiti, kot je trdilo tožilstvo.

Sicer so pred dnevi v Veliki Britaniji na zaporno kazen obsodili še enega Slovenca, kuharja Jasmina Zdionico, o čemer smo poročali tudi pri Dnevnik.si.