Po navedbah predstavnikov arizonskih oblasti je imel moški med strelskim pohodom v mestu Gilbert jugovzhodno od Phoenixa pri sebi več strelnega orožja. Kot je medtem poročal lokalni časnik, je policija na prizorišču dogodka našla dve pištoli in šibrovko.

Kot je povedala tiskovna predstavnica tamkajšnjih oblasti Dana Berchman, so policijske sile na kraj zločina odhitele takoj, ko so prejele telefonski klic. Ob prihodu na prizorišče so našli štiri trupla ter ranjenega otroka, ki so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je kasneje podlegel poškodbam.

Po navedbah policistov je bilo eno od trupel strelčevo. Ta naj bi storil samomor.

Identificirali mrtve

Policija je medtem že uspela ugotoviti identitete mrtvih oseb, poroča AP. Med mrtvimi pa so identificirali tudi bivšega marinca Jasona Todda Readyja, ki je imel vezi z ameriškimi neonacističnimi skupinami. 39-letni "JT“ je organiziral milico, ki je v arizonski puščavi iskala ilegalne priseljence in tihotapce mamil.

Policija pravi, da so ostali mrtvi 16-mesečna Lily Lynn Mederos, 23-letna Amber Nieve Mederos, 47-letna Lisa Lynn Mederos in 24-letni Jim Franklin Hiott. Lokalni mediji poročajo, da je bila Lisa Mederos Readyjeva partnerka, Amber in Lily pa sta bili njuna hčer in vnučka.

Policija pravi, da je strelec med identificiranimi, niso pa razkrili, kdo.