"Javnost nikoli ni bila v realni nevarnosti pred njihovimi eksplozivnimi napravami, ker je bil tajni FBI-jev agent ves čas ob njih. Ves čas smo jih pazljivo spremljali," so sporočili predstavniki FBI, ki so tudi poudarili, da eksploziva ne bi bilo mogoče raznesti.

FBI trdi, da so aretirani moški samooklicani anarhisti, ki so načrtovali nekaj "akcij" v prihodnjih mesecih. Poskušali naj bi se dokopati do eksploziva C-4 in narediti dve bombi, ki bi jih lahko detonirali na daljavo.

Ujeli so se na limanice

Tolpo anarhistov je vodil 26-letni Douglas Wright, ki je skupaj s tovariši razmišljal tudi o najemanju brezdomcev za napade na simbole finančnih ustanov. Njihovi naklepi so bili večinoma bolj nagajive narave, saj so želeli na primer krasti table bank in metati dimne bombe na most v Clevelandu.

Zadeve so postale bolj resne, ko sta jih policijska informatorja napeljala k bolj ambicioznim načrtom. Predlagala sta bombni napad z vojaškim eksplozivom C-4 na most čez reko Cuyahogo južno od Clevelanda in fantje so se ujeli na limanice, zaradi česar jim sedaj grozijo dolgoletne zaporne kazni, čeprav ameriški mediji o obtožbah za terorizem ne poročajo.

Ko so se odpravili po eksploziv, ki sta ga domnevno priskrbela informatorja, so jih ujeli in vrgli v ječo. Obtoženi so zarote za napade z eksplozivom in oviranja trgovine med zveznimi državami. Prepričani so bili, da bi bil uničen most velik udarec za finančne mogotce, malce manj pa o tem, da bi prizadeli navadne Američane oziroma "99 odstotkov" tistih, za katere so se želeli bojevati.