Predvsem v Kopru, Sežani, Postojni in Luciji je letos zaznati več vlomov v stanovanjske objekte, predvsem v blokovska stanovanja. Storilci predvsem v dopoldanskem času preverjajo prisotnost stanovalcev preko domofonov in za vstop v stanovanjski blok uporabljajo različne zvijače. Vlomilci odnašajo denar, zlatnino in tehnične predmete, so v sporočilu za javnost navedli na Policijski upravi Koper.

Vsem, ki bodo za praznike odpotovali, svetujejo, da v času odsotnosti ne puščajo sporočil na telefonskem odzivniku ali na listkih. Poskrbijo naj tudi, da bo videti, kot da je vedno nekdo doma. Prijatelj ali sosed naj redno prazni poštni nabiralnik ali dviguje rolete, še svetujejo policisti.

Med prazniki ne smemo pozabiti na varnost

Policija je že minuli teden opozorila, da med prazniki ne smemo pozabiti na lastno varnost, varnost svojega premoženja in na varnost v cestnem prometu. Vrednejše predmete je treba shraniti v sefe ali blagajne, tehnične in druge predmete pa fotografirati ali označiti. Če ob prihodu domov opazimo sledi vloma, ne smemo vstopiti, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu.

Tarča vlomilcev in tatov je lahko tudi vozilo na parkiriščih, zato policija opozarja, da na vidnih mestih ne puščamo torbic, denarnic in drugih vrednih predmetov. Zapreti moramo tudi vsa okna in vrata ter vklopiti alarmno napravo, parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih pa se moramo po nasvetu policije izogibati.