Kot smo poročali januarja, je bil Zdionica obtožen, da je januarja 2010 v rdeči četrti Plymoutha s kosom opeke napadel prostitutko Trudi Colman in jo grobo pretepel. 19. januarja so ga spoznali za krivega, zdaj pa mu je sodišče izreklo še kazen – osem let zapora in po odsluženi kazni izgon v Slovenijo. Od kazni mu bodo odšteli 97 dni, ki jih je preživel v priporu. Zdionica je po poročanju portala kazen sprejel zelo čustveno.

Colmanova je januarja poroti pojasnila, da je v rdeči četrti opravljala svoje delo, ko je zagledala moškega, Jasmina Zdionico, ki ga je pred tem videla že dvakrat. Po dveh urah sprehajanja po ulici je stopil do nje in odpeljala ga je v mirnejši del ulice.

Petnajst udarcev s kosom opeke

Sodišču je moškega opisala kot temnolasega, v zgodnjih dvajsetih letih, z evropskim, a ne nemškim ali francoskim naglasom. Oblečen naj bi bil v črno majico in kavbojke. Ko sta hodila po ulici, naj bi ji skušal seči pod krilo, kar pa jo je močno razjezilo, ker ji še ni plačal. Potem naj bi nadaljevala s hojo po ulici, ko je začutila močan udarec v glavo.

Čeprav je zatem dobila še najmanj 15 udarcev po glavi in rokah, ji je uspelo pobegniti, pri tem pa je naletela na nekega moškega. Za njo je prišel še Zdionica, takrat pa ga je moški zgrabil in pridržal do prihoda policije.

Ni znal pojasniti krvi žrtve na jakni

Zdionica je med sojenjem napad zanikal. Zagovarjal se je, da so ga prijeli, ko se je vračal z neke zabave. V nekem trenutku ga je zagrabil moški, policija pa ga je aretirala. Vendar Zdionica ni mogel pojasniti dejstva, da je bila na njegovi jakni kri žrtve, našli pa so tudi opeko z žrtvinim DNK. Prostitutki so morali po napadu zašiti rano s štirimi šivi, kar pa je bilo po mnenju odvetnika Zdionice vseeno le manjša poškodba. Sodišča ni prepričal, saj je menilo, da je šlo za grozovit napad z orožjem na osamljeno žensko.