Kot nam je potrdila predstavnica Policijske uprave Ljubljana, Maja Ciperle Adlešič, na ljubljanskem Mestnem redarstvu potekajo hišne preiskave, pridržan pa sicer ni bil nihče.

Iskali materialne dokaze

Kot so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana, kriminalisti v preiskavi iščejo materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjih postopkih. V preiskavi sicer kriminalisti preverjajo sume storitve kaznivih dejanj zlorab uradnega položaja ali uradnih pravic. Žurnal24 je poročal, da naj bi se preiskava nanašala na brisanje kazni, ki so bile izrečene zaradi nepravilnega parkiranja ali prekoračitve hitrosti.

Šef redarjev Andrej Orač naj bi bil že leta 2010 ovaden zaradi zlorabe položaja, s čimer pa vodstvo Mestnega redarstva ni seznanjeno, so zapisali v odgovoru na vprašanje mestnega svetnika Anžeta Logarja. Odgovarjajo tudi, da v redarstvu ne razpolagajo s podatkom, da bi bil kdor koli neupravičeno oproščen globe.

Po naših podatkih pa naj bi kazni odrešili tudi enega od vodilnih v ljubljanski redarski službi, ki ga je zaradi prehitre vožnje s službenim vozilom ujel radar. Tega nam v Oračevem uradu takrat niso potrdili.

Sindikat redarjev: Pošiljanje kazni dve leti po prekršku je nemoralno

(Foto: Vanja Brkić)