17-letno dekle je izginilo konec marca, po navedbah policije pa so jo moški posilili minuli teden v Johannesburgu. Policija je do posnetka prišla s pomočjo novinarjev časnika Daily Sun in začela dekle iskati.

Našli so jo danes pri nekem moškem v njegovi hiši in jo odpeljali k zdravniku, potem ko so že aretirali sedem osumljencev, ki jih je videti na videoposnetku, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je na spletni strani poročal časnik Star, videoposnetek traja deset minut in 33 sekund, kaže pa sedem moških, kako posiljujejo dekle.

Videoposnetek bi Južnoafriško republiko lahko prisilil, da se sooči z velikim številom posilstev v državi. Lani so policiji prijavili 56.000 primerov, večina žrtev posilstev pa o tem molči in se ne obrne na organe pregona.

Študija južnoafriškega vladnega sveta za medicinske raziskave iz leta 2009 je pokazala, da policiji prijavijo le enega od 25 primerov posilstev. Poleg tega je po navedbah iste raziskave več kot četrtina južnoafriških moških priznala, da so posilili žensko ali dekle.

Južnoafriška ministrica za zadeve žensk in otrok Lulu Xingwana je posilstvo že obsodila. Poleg tega je kritizirala tudi razpošiljanje posnetka med uporabniki spleta in mobilnih telefonov ter poudarila, da "poleg bolečega posilstva, ki ga je morala prenesti mlada ženska, ta sedaj trpi še zaradi napada na dostojanstvo".