Pilot je bil 81-letni moški iz okolice obale Sturgeon, ki je med letom izgubil zavest. Nadzor nad letalom je nato prevzela leto mlajša žena, ki j bila potnica na letalu. Da bi neizkušeni pilotki pomagali pristati, je poleg njenega letala v drugem letalu letel izkušen pilot, ki ji je pomagal z nasveti. Malo po 18. uri ji je v desnem motorju zmanjkalo goriva. Kljub temu je uspela pristati na letališču okrožja Door. Utrpela je manjše poškodbe, njenega moža pa so razglasili za mrtvega.

V bližini Orlanda več poškodovanih

Medtem je na jugu ZDA v bližini mesta Orlando v nakupovalni center strmoglavilo malo letalo. V nesreči je bilo poškodovano več ljudi.

"Vse stranke smo varno evakuirali in vsi Publixovi sodelavci so prešteti,“ je povedal predstavnik nakupovalnega centra Publix Dwaine Stevens.

Prvi klici o nesreči v floridskem mestu DeLand, v bližini Orlanda, je prišel ob 19.20. Šerifova pisarna okrožja Volusia pravi, da je bila pomoč na prizorišču le nekaj minut kasneje.

V nesreči je prišlo do strukturne poškodbe strehe nakupovalnega centra, je povedal Stevens in dodal, da se v nesreči poleg dela strehe ni poškodovalo skoraj nič. Rešilci so na prizorišču nesreče že začeli z oskrbo dveh žrtev, ki sta imeli opekline tretje stopnje.