Moški je ustrelil deset ljudi. Pet jih je umrlo takoj, dva pa kasneje v bolnišnici. V zgradbi je bilo sicer v času dogodka kakih 35 ljudi. Večina se jih je pred napadalcem skrila v enega od razredov. Od treh ranjenih so enega že odpustili iz bolnišnice, druga dva pa sta v stabilnem stanju.

"Kot nor" streljal vse povprek

Priče so povedale, da je napadalec najprej ustrelil eno osebo, nato pa je začel "kot nor" streljati vse povprek. Policija je kasneje sporočila, da je Goh pred napadom v šoli iskal ravnateljico, za talko pa je vzel receptorko. Ko je ugotovil, da ravnateljice ni na šoli, je najprej ustrelil tajnico, nato pa je odšel v enega od razredov, kjer je učence postrojil v vrsto pred steno in jim dejal, da bo vse pobil, nato pa je postrelil drugega za drugim.

Policisti, ki so po številnih telefonskih klicih prispeli na kraj dogodka, so povedali, da so bile razmere kaotične. Ko so prispeli, so bili prepričani, da se je strelec še v zgradbi. Zatem je odšel iz razreda, ponovno napolnil avtomatsko puško in ustrelil še v nekaj razredov. Nato se je odpeljal z avtomobilom ene od žrtev. Približno uro kasneje se je v supermarketu v kraju Alameda predal policiji.

Varnostnik v trgovini je povedal, da se je moškemu približal, ker se mu je zdel sumljiv. Moški mu je povedal, da se mora pogovoriti s policijo, ker je ubil več ljudi, zato je varnostnik poklical policijo. Goh je poklical tudi svojega očeta in mu povedal, kaj je storil. Tudi oče je takoj poklical policijo.

Zamere do vodstva šole in veliki dolgovi

Na dan pa prihaja vse več podrobnosti iz življenja 43-letnega Goha. Policija iz Oaklanda je na primer sporočila, da je imel Korejec stare zamere do vodij šole, poleg tega pa naj bi bil do vratu v dolgovih.

"Šlo je za načrtovan hladnokrven umor v razredu. Sicer pa je imel Goh zamere do administrativnih delavcev na šoli, jezen je bil tudi, da so sošolci, ko je sam obiskoval to šolo, slabo ravnali z njim, pa tudi spoštovali ga niso,“ je za oddajo "Good Morning America“ povedal načelnik policije v Oaklandu Howard Jordan.

"V šoli je imel nekaj težav v vedenjem, zaradi česar so ga prosili, naj jo zapusti nekaj mesecev pred koncem,“ je povedal in dodal, da je bilo to nekaj mesecev nazaj. "Bil je izjemno zmeden, kaotičen a tudi odločen človek, ki je na prizorišče zločina prišel z namenom, da bo ubijal. To je bil njegov motiv in ravno to je tudi storil,“ je dodal policist.

Policija je potrdila, da je Goh Južnokorejec, ki doslej ni imel opravka s policijo. Na strelca, tako meni policija, sta v preteklosti vplivali dve smrti v ožji družini. Najprej je pred 13 meseci v prometni nesreči izgubil brata, sicer pripadnika ameriške vojske, le mesec dni zatem pa je umrla še njegova mama, ki se je nedolgo tega iz Oaklanda preselila v domač Seul.