Po takratnih podatkih je zdravniško pomoč poiskalo 10 udeleženih, policija pa sedaj ugotavlja, da razen ene potnice težje poškodovanih ni bilo.

Trenutno na Policijski upravi (PU) Kranj čakajo le še zdravstveno obvestilo o poškodbi ene potnice. V kolikor bo tudi zadnji zdravniški izvid pokazal, da poškodbe niso hujše, bodo policisti vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometnega znaka. Kot so namreč zapisali na policiji, voznik tovornjaka ni imel prednosti in bo kot povzročitelj nesreče v tem primeru moral plačati 500 evrov kazni, prejel pa bo tudi pet kazenskih točk.

Če pa bo izvid potnice pokazal hujše poškodbe, bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Slednje ga bo obravnavalo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za katero je predvidena denarna kazen ali zapor do treh let, so še zapisali na PU Kranj.

Do nesreče v Škofji Loki na Trati je prišlo, ko je voznik avtobusa okrog 5.40 zjutraj v križišče pripeljal iz smeri Škofje Loke proti Trati, voznik tovornjaka pa iz smeri Ljubljane proti Kranju. Tovornjak je po nesreči pristal ob križišču, pri tem pa zbil enega izmed semaforjev in premaknil električno omarico v bližini, medtem ko je avtobus pristal nekaj deset metrov dlje med drevjem.