Meraha so na muslimanskem delu pokopališča Cornebarrieu pokopali proti večeru, ko je to običajno že zaprto. Pogreba se je udeležilo kakih 15 ljudi, izključno moških, ki so pred pokopom skupaj molili. Pokopališče je ob tem tudi s helikopterjem varovala policija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Alžirija je sprejem posmrtnih ostankov zavrnila

Meraha, ki ima alžirske korenine, so njegovi svojci želeli pokopati v Alžiriji, a je Alžirija danes, sklicujoč se na varnostne razloge, zavrnila sprejem posmrtnih ostankov večkratnega morilca. Zato so se svojci odločili za pokop v Franciji.

Župan Toulousea, kjer je bil Merah rojen in kjer je umrla večina njegovih žrtev, je zatem zahteval, da se pokop preloži na petek. Prav tako je župan Pierre Cohen menil, da bi morali Meraha pokopati kje drugje, ne v Toulouseu. Nato se je oglasil še francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki je poudaril, da je bil Merah francoski državljan in da ga je treba pokopati brez polemike.

Žal mu je bilo, da ni ubil še več ljudi

23-letni Merah, ki je bil pred tednom dni ubit med policijskim obleganjem v Toulouseu, je 19. marca pred judovsko šolo v tem mestu ustrelil tri otroke in učitelja, v dnevih pred tem pa je v Montaubanu in Toulouseu ubil tri vojake.

Pred smrtjo je potrdil odgovornost za napade, obenem pa izrazil obžalovanje, da ni bilo žrtev še več. Trdil je tudi, da je povezan z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida.