Truplo moškega so našli na pločniku pred vhodom na dvorišče pred hišo. Bil je gol, nogi pa je imel zvezani. Policija je na njegovem truplu nemudoma opazila rane po telesu in glavi. Nož, s kateri ga je zabodla, se je nahajal v spodnjem delu trupa.

Motiv za umor še ni znan, saj je mladoletnica samo ena izmed mnogih, ki so obiskovali 73-letnika. Preiskava zato zdaj poteka v dveh smereh: uboj zaradi dolgov, ki si jih je moški nabral, ker ni plačeval spolnih uslug, ali poskus ropa.

Sosedi ubitega moškega so policiji sporočili, da so ga vsakodnevno obiskovale deklice. V zadnjem času pa so pogosto videli prav priprto 16-letnico. Prepričani so, da je deklicam plačeval za spolne odnose.

Glede na to, da je imel zvezani nogi, obstaja sum, da ga je deklica ubila v hiši, nato pa je njegovo truplo poskušala vreči v smeti, a za to ni zbrala dovolj moči. Osumljena mladoletnica je stara znanka policije, saj so jo zaradi prostitucije že večkrat privedli na policijsko postajo. Prodajala naj bi se po hišah in ne na avtobusni postaji, kakor mnoge druge.