Policisti so okoli 14. ure na zaslišanje pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča Slovenj Gradec ločeno pripeljali od petka pridržana Matica Munca in Natalijo Markač. V izjavah novinarjem sta oba dejala, da ne vesta, kje je deklica. Munc je zanikal, da bi za svetovanje dekličinemu očetu Boštjanu Kakerju prejemal plačilo.

Matica Munca so kriminalisti aretirali v petek popoldne v Ljubljani, Natalijo Markač pa v Velenju. Oba sta povezana s primerom pogrešane petletne koroške deklice, saj sta v okviru Svetovalnice Akcija! do nedavnega javno podpirala očeta deklice Boštjana Kakerja. Slednji je bil na slovenjgraškem sodišču 15. marca letos obsojen na tri leta in pol zapora zaradi odvzema in zanemarjanje mladoletne hčerke, ki je sicer že dobro leto dni pogrešana in jo policija neuspešno išče.

Da je sodelovanje med Kakerjem in Svetovalnico Akcija! prekinjeno, je v četrtek sporočil Munc, Kakerjev odvetnik Boštjan Verstovšek pa je v petek povedal, da je Kaker vložil ovadbo zaradi suma odvzema mladoletne osebe zoper Munca in Markačevo. Temu je sledilo pridržanje Munca in Markačeve, ki sta danes na zaslišanju na slovenjgraškem sodišču.

Munc: "Po Koroški se sprehaja pedofil"

Munc je ob prihodu na sodišče med drugim dejal, da ne ve, kje je deklica, in da "se pedofil sprehaja po Koroški", ljudi, ki pa poskušajo zaščititi deklico, pa po njegovih besedah zapirajo. Zanikal je tudi, da bi od Kakerjeve družine prejemal kakršenkoli denar. Da ne ve, kje je deklica, je ob prihodu na sodišče dejala tudi Markačeva.

Zaslišanja pred preiskovalno sodnico se je udeležila tudi tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu Branka Čas, ki je bila tudi tožilka v primeru sojenja Kakerju.

V času od petkovega pridržanja Munca in Markačeve, ki lahko traja največ 48 ur, so policisti izvajali nove ukrepe in zbirali dokaze. Rok za 48-urno pridržanje se izteče danes popoldne.

Oče "koroške deklice" pojasnil razloge za vložitev ovadbe proti Muncu in Markačevi