Trimetrska zverina je najprej zgrabila njegovo desko, nato pa zagriznila v desno stran njegovega telesa ter ga potegnila pod vodo. Ko je morski pes skušal še enkrat ugrizniti, 44-letni Avstralec ni okleval in šoku ter bolečini navkljub prijel desko ter na valu odplaval do obale. 

Po poročanju avstralskih časnikov, mu je morski pes sledil zaradi krvi, ki je lila iz njegove globoke rane. "To je bil trenutek popolne groze," je medijem zaupal Folkard. A mu je psu uspelo pobegniti na varno. "Spominjam se samo, da sem se prek deske prevalil na pesek, pogledal v nebo in v tistem trenutku zelo ljubil življenje," se je kasneje trenutka olajšanja spominjal tetovator.

V napadu morskega psa je Avstralec izgubil dva kilograma mesa z noge, kmalu pa bi tudi izkrvavel. Zaradi izgube velike količine krvi je kasneje nekaj dni preživel v bolnišnici, kjer so se borili za njegovo življenje.

Do sedaj se je 44-letnik že opogumil, brazgotina, ki je ostala, pa je grozljiv opomin na nevarnosti, ki pretijo, če se kopalci in deskarji ne držijo pravil. A kljub resni poškodbi Folkard ne zameri živali: "Ni on kriv. Zamenjal me je za ribo.“