Preiskovalna sodnica je na predlog okrožne državne tožilke Blanke Žgajnar pripor odredila po nedeljskem zaslišanju, tako Vidmar kot Nose pa sta se na sklep o priporu pritožila. Ker je senat njuno pritožbo zavrnil, je sklep o priporu potrjen. Po izteku enomesečnega pripora obstaja možnost, da se pripor podaljša še za dva meseca.

Zakon o kazenskem postopku opredeljuje, da sme senat vrhovnega sodišča osumljencem za kazniva dejanja, za katera je predvidenih več kot pet let zaporne kazni, pripor podaljšati še za dodatne tri mesece. V tem času mora biti vložena tudi obtožnica, sicer se mora osumljence izpusti.

Policisti so ob aretaciji obeh osumljencev pojasnili, da naj bi eden od njiju neposredno sodeloval pri ropu, drugi pa naj bi v banki delal kot varnostnik. Mediji so razkrili, da naj bi bil v rop neposredno vpleten 34-letni Dejan Vidmar, 31-letni Sašo Nose pa naj bi v času ropa delal kot varnostnik. Prav on naj bi bil eden od dvojice varnostnikov, ki so jih roparji zavezali in pustili ležati na tleh, da bi lahko nemoteno vlamljali v sefe.

Policija sodelovanja ropa sumi še 28-letnika iz okolice Ljubljane, ki je v tujini, prav tako pa so ovadbo podali še zoper dva neznana osumljenca. Preiskava se tako nadaljuje.