Po naših neuradnih podatkih pa zagovornikom 34-letnega Dejana Vidmarja in 31-letnega Saša Noseta izvenobravnavnega senata ni uspelo prepričati o neutemeljenosti pripora, tako da do nadaljnjega ostajata za zapahi.

Prejel 9300 odškodnine

Nose, osumljen sodelovanja v ropu banke SKB, je pred leti tožil podjetje PCA, ki je varovalo omenjeno banko in tožbo tudi dobil. Na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani, kjer so tožbo obravnavali, so pojasnili, da je sodišče Nosetu dosodilo 9300 evrov odškodnine z zamudnimi obrestnimi. PCA je Nosetu poravnal tudi sodne stroške.

Policisti so ob aretaciji obeh osumljencev pojasnili, da naj bi eden od njiju neposredno sodeloval pri ropu, drugi pa naj bi v banki delal kot varnostnik. Mediji so razkrili, da naj bi bil v rop neposredno vpleten Vidmar in Nose pa naj bi v času ropa delal kot varnostnik. Prav on naj bi bil eden od dvojice varnostnikov, ki so jih roparji zavezali in pustili ležati na tleh, da bi lahko nemoteno vlamljali v sefe.

Mediji so pisali, da naj bi se Nose odločil za tožbo zaradi duševnih bolečin. Danes pa so na omenjenem sodišču potrdili, da je Nose tožbo zoper podjetje PCA vložil 17. julija 2007, zadeva pa je bila na prvostopenjskem sodišču pravnomočno zaključena 17. avgusta 2010.