Očividci so povedali, da so opazili tri moške, ki so pred stavbo na zahodu francoske prestolnice pustili paket. Tega je nato nekdo kasneje opazil in ga premaknil za nekaj deset metrov stran od stavbe veleposlaništva. Paket bomba je nato nekaj minut kasneje, ob 5.45, eksplodiral. Zaradi eksplozije so v radiju 50 metrov razbita okenska stekla na stavbah, zažgala pa sta se tudi dva avtomobila, še poroča AFP.

Policija in gasilci so nemudoma prispeli na kraj eksplozije in zaprli območje. Načelnik policije Jean Louis Fiamenghi je novinarjem povedal, da je paket pod oknom veleposlaništva odkril delavec, ki je praznil smetnjake.

"Pogledal je notranjost in takoj posumil, da gre za bombo, saj je videl pločevinasto škatlo, pritrjeno z žicami. Zato je paket odvrgel, se umaknil in poklical policijo. Takrat je bomba eksplodirala," je povedal Fiamenghi. "Nihče ni bil ranjen, vendar so stanovalci v okoliških stanovanjih v šoku," je še dodal.

Uradni predstavniki v Džakarti so AFP potrdili, da je bila indonezijska vlada že obveščena o dogodku in da preiskava o tem, kdo je bil dejansko tarča napada, poteka. Hkrati so spomnili, da je na indonezijskem veleposlaništvu pred leti eksplodirala manjša bomba, a se je kasneje izkazalo, da je šlo zgolj za lokalni incident, ki ni imel nobene poveze z Indonezijo.