Đogić, sedaj imam Slovenske muslimanske skupnosti, je tožbo zoper Porića vložil zaradi izjav, ki jih je slednji maja 2006 izrekel za tednika Mag in Demokracijo. Med drugim je Porić dejal, da se je Đogić v vlogi ljubljanskega muftija znašel "po pomoti" in da je konfliktna oseba, ki je povzročala težave že v Avstraliji. Tam naj bi sprl dva odbora, v katerih je delal.

Đogić zato Poriću očita obrekovanje, med drugim pa trdi, da v Avstraliji, kjer je živel od leta 1992 do 2002, ni povzročal nobenih konfliktov.

Porić je omenjene izjave dal po tem, ko je prišlo do sporov znotraj islamske skupnosti in se je Đogić s somišljeniki odločil za ustanovitev nove Slovenske muslimanske skupnosti. O tem sta nekdanja novinarja Maga Rok Šonc in Demokracije Peter Avsenik napisala članka, v katerih so se znašle tudi domnevno sporne Porićeve izjave. Porića sicer danes ni bilo na sodišče, svoj izostanek pa je tudi opravičil.

Ker sta Šonc in Avsenik članka pisala pred skoraj šestimi leti, je sodnica Alenka Gregorc Puš le prebrala njune navedbe iz predhodnega zaslišanja, sama pa danes nista imela kaj veliko dodati, saj se več tudi spomnila nista. V prejšnjem pričanju sta pojasnila, da sta pisala o sporu.

Šonc je dejal, da je klical tako Đogića kot Porića, vendar posnetkov pogovorov nima več, Avsenik pa se ni spomnil, ali je z njima govoril, bil v stiku po elektronski pošti ali pa njune izjave povzel od drugod.