Kot je za tiskovno agencijo AFP pojasnil policijski vir, je bil v vseh treh napadih uporabljen isti ukradeni skuter znamke yamaha. Pri tem ni pojasnil, kako je policija prišla do ugotovitve, da gre za isto motorno vozilo. Je pa dejal, da je bil skuter pred več kot tednom dni ukraden v Toulousu, še pred prvim izmed treh napadov.

11. in 15. marca je namreč v Toulousu in okoli 50 kilometrov oddaljenem Montaubana prišlo do napadov, po katerih se je napadalec prav tako odpeljal s skuterjem.  V teh napadih so umrli trije francoski vojaki, in sicer severnoafriškega in karibskega porekla. Policijski vir je tudi povedal, da je bilo v vseh treh napadih uporabljeno enako orožje, in sicer 0,45-kalibrska pištola.

Grozljiva drama in strašna tragedija

Tako v Franciji kot drugod se že vrstijo odzivi. Sarkozy je streljanje pred judovsko šolo označil za "grozljivo dramo in strašno tragedijo". Glavni rabin judovske skupnosti v Franciji Giles Bernheim pa je zaradi napada izrazil zgroženost. Z zgroženostjo in pretresenostjo so se odzvali tudi v Izraelu, kjer od francoskih oblasti pričakujejo, da bodo "odgovorne za umore" privedle pred sodišče, je povedal tiskovni predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Jigal Palmor.

Francosko notranje ministrstvo je medtem poostrilo varnost judovskih ustanov po državi. Prizorišče napada bodo še danes obiskali najvišji francoski predstavniki. Sarkozy je skupaj z Richardom Prasquierjem, predsednikom združenja judovskih organizacij (CRIF), in ministrom za izobraževanje Lucom Chatelom že odpotoval na kraj dogodka. Toulouse naj bi obiskala tudi notranji minister Claude Gueant in predsedniški kandidat levice Francois Hollande.

Odrejeno varovanje šol in verskih ustanov

Francoski premier Franocois Fillon je po današnjem streljanju pred judovsko šolo v Toulousu odredil varovanje vseh šol in verskih ustanov v državi. Že nekaj ur po krvavem napadu je mesto na jugu Francije obiskal Sarkozy. Ta je dogodek označil kot narodno tragedijo in obljubil, da bo država storila vse, da ujame storilca.

Fillon pa je v odzivu na današnje streljanje dejal, da je bil tarča današnjega napada celoten francoski narod. Že pred Fillonovo odločitvijo so policijski načelniki po besedah tiskovnega predstavnika francoskega notranjega ministrstva Pierr-Henryja Brandeta dobili ukaz za okrepljen nadzor okrog vseh verskih ustanov, še posebej judovskih šol.

Zaradi napada v Franciji pa so nadzor nad judovskimi ustanovami, podobno kot v Franciji, poostrili tudi v Belgiji. Belgijska notranja ministrica Joelle Milquet je policiji naročila, naj še posebej okrepi varnostni nadzor pri judovskih šolah.