Delavci so pred dnevi v kletnih prostorih odkrili na desetine človeških trupel, ki so bila darovana v medicinske namene. Poleg človeških trupel so našli tudi kadavre različnih živali in posode z napisi "nosovi“, "novorojenčki" in "glave morskih psov".

Strokovnjaki in policisti, ki so prišli na kraj neprijetnega odkritja, so potrdili, da so trupla stara tudi več kot deset let. Kar je še huje – v prostorih, kjer so trupla shranjevali, ni deloval hladilni sistem, kar je privedlo do še hitrejšega razkrajanja tkiv. Vsi, ki so imeli priložnost (in želodec) vstopiti v prostor, trdijo, da takšnih prizorov niso videli niti v najhujših grozljivkah.

Dekan pred mesecem dni storil samomor

Grozljivo odkritje je prišlo na dan le mesec dni potem, ko je tamkajšnji profesor Jurgen Köbke naredil samomor. V poslovilnem pismu, ki ga je pustil za seboj, naj bi priznal obstoj določenih nepravilnosti pri delu na oddelku za anatomijo in patologijo. Policija domneva, da je profesor vedel, kaj se je dogajalo v kleti fakultete in pritiska ni več zdržal.

Rektor univerze Axel Freimuth je odkritje označil kot "popolnoma nesprejemljivo" in dodal, da je to "globoko pretreslo in šokiralo" univerzo. Obsežna preiskava že poteka, iz prostorov tožilstva pa so sporočili, da nimajo dokazov, da bi šlo za kakršenkoli zločin.