Na vprašanje, kolikšna je bila varščina, odvetnik Bošnjak ni želel odgovoriti, časnik Delo pa danes poroča, da naj bi po neuradnih podatkih ta bila 250.000 evrov. Delo ob tem dodaja, da avstrijsko sodišče, tako kot slovensko, kot varščino upošteva tudi hipoteke nad nepremičninami, bančne garancije in podobno.

Odvetnik Bošnjak je tudi napovedal, da bo odvetniška ekipa Karnerjevih vložila pravno sredstvo na avstrijsko vrhovno sodišče, ki bo odločalo o zadevi. Informacije, ki so se pojavile v medijih po zaslišanju v Gradcu oziroma po seji sodišča v Gradcu, kjer so zavrnili pritožbe, češ da je sedaj na potezi samo pravosodno ministrstvo in da bosta zakonca v kratkem izročena ZDA, ne držijo. Zdaj bo odločalo vrhovno sodišče in če bo sodišče ugodilo Karnerjevim, bosta zakonca povsem prosta in zadeva ne bo prišla na pravosodno ministrstvo, če pa ne bi ugodilo, potem sledi pravosodno ministrstvo in kasneje še morebitna pritožba na Evropsko sodišče za človekove pravice, je še pojasnil Bošnjak.

Še nekaj mesecev

Na vprašanje, kdaj bi lahko o primeru Karner odločala avstrijsko vrhovno sodišče, je odvetnik odgovoril, da je ta trenutek težko napovedati, kako dolgo bo trajalo do odločitve vrhovnega sodišča v konkretni zadevi, običajno pa traja nekaj mesecev.

Zakonca Karner je avstrijska policija aretirala 27. decembra lani v okviru sodelovanja z ameriškimi in italijanskimi oblastmi zaradi domnevne prodaje dopinških preparatov prek interneta. Karnerjeva naj bi vodila mrežo preprodajalcev anaboličnih steroidov, z njihovo prodajo pa sta po ocenah avstrijske policije zaslužila okoli 38 milijonov evrov.