"Po prvih poročilih so bili ubiti trije ljudje, vključno z napadalcem, šest pa je bilo ranjenih," je dejal predstavnik tamkajšnje policije Abdulahi Hasan Barise, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kje se je v trenutku napada nahajal somalijski predsednik, ki je bil v torek v Etiopiji, ni znano.

Odgovornost za napad je medtem prevzelo skrajno islamsko gibanje al Šabab. "Mudžahedin je izvedel spektakularno žrtveno operacijo znotraj predsedniške palače somalijskega režima," je na Twitterju zapisala skupina, ki se s prozahodno somalijsko vlado spopada za nadzor nad državo. Gibanje al Šabab se je sicer po izgubi oporišč v Mogadišu avgusta lani zateklo k samomorilskim in bombnim napadom.

Vlado predsednika Šarifa Šejka Ahmeda medtem podpira 10.000-članska vojska Afriške unije, ki jo sestavljajo predvsem vojaki iz Džibutija, Burundija in Ugande.

Kljub nadaljevanju nasilja so v Mogadiš začele prihajati humanitarne organizacije in tuji politični predstavniki z namenom podpore tamkajšnji vladi in stabilnosti v državi. Slednja se sooča s kaosom od državnega udara leta 1991 in strmoglavljenja tedanjega predsednika Mohameda Siada Barreja.