60-letni voznik osebnega avtomobila citroen xsara je vozil iz smeri Prvačine in v bližini Dornberka na ravnem delu ceste zavijal levo na stransko cesto.

Po podatkih Policijske uprave Nova Gorica je v tistem trenutku iz nasprotne smeri z neprimerno hitrostjo pripeljal 25-letnik in s prednjim delom motorja trčil v desni bok osebnega avtomobila. Poškodbe motorista so bile tako hude, da je na kraju nesreče umrl.

Hladen asfalt in veliko peska

Policisti vsem motoristom, ki jih je sonce že zvabilo na ceste, svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti.

To velja še na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa.

Motoristi naj se tudi zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni tistih iz prejšnjega leta. Prav tako svetujejo voznikom drugih vozil naj bodo pozorni tudi na motoriste.