Po današnji nesreči so v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKC) sprejeli šest lažje poškodovanih, ki so po pregledu odšli domov, štirje pa so bili težje poškodovani. Nihče od poškodovancev ni v življenjski nevarnosti, so sporočili iz UKC. Tri osebe bodo zaradi pretresa možganov sprejeli na opazovanje, enega pa bodo obravnavali na maksiofacialni kirurgiji zaradi poškodb obraznih kosti. Nihče od poškodovancev ni v življenjski nevarnosti.

Kot je za Dnevnik.si povedal Keder, gre poleg voznikov po njihovih podatkih ''za ženske, starosti med 35 in 53 let, ena pa je mlajša in sicer 17 let. Vse so iz Škofje Loke in njene okolice. Podatki o poškodovanih še niso uradni in se tekom dneva lahko še spremenijo.''

Policija naproša očividce za pomoč

Policija trenutno še ne ve, kdo je za nesrečo odgovoren, prosijo pa vse očividce, da pomagajo. Še posebno potrebujejo informacije v zvezi z delovanji semaforjev, je za Dnevnik.si pojasnil Keder: ''Zanima nas, ali so utripale rumene luči ali je gorela rdeča ali zelena luč.'' Obenem se zahvaljujejo vsem, ki so se že javili na policijo.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 49-letni voznik avtobusa, doma iz Cerknega, vozil avtobus iz smeri centra Škofje Loke proti Trati, 25-letni voznik tovornega vozila, doma iz Grosupljega, pa iz smeri Jeprce proti Kranju. V križišču je prišlo do trčenja, zaradi česar se je priklopno vozilo tovornega vozila prevrnilo na bok, avtobus pa je zapeljal v bližnji jarek, kjer se je med drevesi ustavil.

Omenjeno križišče je bilo nekaj ur po nesreči zaprto za praktično ves promet, razen med Škofjo Loko in Jeprco, kjer je potekal upočasnjeno. Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste zaprta cesta Kranj-Škofja Loka, obvoz za tovorna vozila pa je urejen čez Godešič.

Župan Občine Škofja Loka Miha Ješe je ob prometni nesreči povedal, da so na Družbo RS za ceste ponovno poslali predlog, naj ukine prepoved vožnje tovornjakov po državni cesti med Jeprco in Laborami.

Kot so še sporočili z občine, je bila v nesreči na omenjenem križišču poškodovana omarica za delovanje semaforjev, ki jo je potrebno zamenjati. Do ponovne vzpostavitve semaforjev bo tako veljal spremenjen prometni režim z začasno prometno signalizacijo.