Kot je dejal Medved, so oba najprej oskrbeli velenjski reševalci in jih potem pripeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico. "Več informacij o njunem zdravstvenem stanju bomo imeli po današnji viziti. Nista v smrtni nevarnosti ali da bi bilo kaj hujšega," je pojasnil Medved.

Iz Premogovnika Velenje so dodatno sporočili, da se je nesreča zgodila na jamskem odkopu v severozahodnem delu, ko je pridobivalno nakladalni stroj med pripravo prostora za zamik transporterja prišel v stik z večjim kosom železa, skritega v premogu. Prišlo je do udarca sicer pravilno nameščene jeklene vrvi montažnega vitla nad strojem, ki služi za montažo podporja.

Oba bosta okrevala

Pri tem se je jeklena vrv utrgala, pojasnjujejo. Eden od rudarjev je pri tem utrpel lažje poškodbe glave in vratu, drugi pa poškodbo reber in udarec v ledveni del. "Rudarja sta bila takoj po dogodku s strani sodelavcev ustrezno oskrbovana in transportirana iz jame," pravijo v premogovniku in navajajo, da bosta po zagotovilih zdravstvenega osebja oba popolnoma okrevala.

S Policijske uprave Celje so danes sporočili, da je bil v skupinski nezgodi 33-letni rudar huje poškodovan, njegov 30-letni kolega pa lažje. Celjski policisti bodo ukrepali na podlagi zbranih ugotovitev s kraja dogodka. Kot je pojasnil Medved, po pravilih premogovnika nesrečo, v kateri je poškodovan več kot en rudar, obravnavajo kot skupinsko nezgodo.

Tam tudi rudarski inšpektor

Kraj dogodka si je že v torek zvečer ogledal tudi rudarski inšpektor, ki vodi ustrezne postopke. Odkop premoga poteka nemoteno. "Kljub najsodobnejši tehnologiji, ki jo imamo v Premogovniku Velenje, je delo rudarjev še vedno delo v posebnih razmerah, za katere imamo predpisane posebne varnostne ukrepe, ki jih dosledno izvajamo," so še zapisali v premogovniku in izrazili obžalovanje, da kljub vsemu občasno prihaja tudi do okoliščin, kot je bila torkova.