Pri pregledu zabojnika s Kitajske, namenjenega na Hrvaško, so cariniki našli večjo količino ponarejenega blaga več blagovnih znamk, med njimi Louis Vuitton, Burberry, Ray Ban, Ralph Lauren in Lacoste. Našteli so 50.944 kosov ponarejenega blaga v skupni teži 6,6 tone.

V drugem zabojniku s Kitajske, ki je bil namenjen na Slovaško, pa so odkrili 10.700 ponaredkov (300 kilogramov) blagovnih znamk Angry birds, Columbia in Casio. Poleg ponarejenega blaga je bilo v zabojniku še 90 neprijavljenih električnih paralizatorjev.

Carina je za blago, za katero obstaja sum o kratenju pravic intelektualne lastnine, izdala odločbe o začasnem zadržanju blaga. Nadaljnji postopki pa so odvisni od imetnikov pravice zaščitenih blagovnih znamk.

Prav tako so cariniki februarja v luki Koper odkrili večjo količino neprijavljenih cigaret. V tovorni dokumentaciji zabojnika iz Dubaja so bili prijavljeni potovalni kovčki, a je pregled s skenerjem nakazal možnost, da je zabojnik dejansko napolnjen s cigaretami. Pregled blaga, pri čemer je pomagal tudi službeni pes, je to potrdil. Cariniki so tako zasegli 7.036.400 cigaret blagovnih znamk Marlboro in Maiwand, skupaj kar 10,6 tone.