Potnike in posadko so pričakali predstavniki Rdečega križa in zdravstveno osebje ter reševalna vozila, da bi jim nudili morebitno pomoč, a so bili ob prihodu videti dobro razpoloženi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V pristanišču so jih pričakali tudi turistični delavci, ki bodo potnike in člane posadke prepeljali bodisi na letališče bodisi v letovišča. Tam so zanje rezervirali več sto hotelskih sob. Družba Costa Crociere, ki je lastnica nesrečne ladje, se je namreč potnikom za povzročene neprijetnosti skušala odkupiti s ponudbo, da na račun družbe nadaljujejo počitnice na Sejšelih.

Ponudbo, ki vključuje nastanitev v luksuznih hotelih na različnih sejšelskih otokih, je sprejela več kot polovica oziroma 376 potnikov. Med temi je tudi 12 Slovencev – dva sta sicer potovala v lastni režiji, dva sta člana posadke, 8 pa jih potuje v okviru agencij.

Slovenski par, ki na ladji potuje prek agencije Sveta križarjenj, je sporočili, da zadnjih nekaj dni ni bi bilo tako, kakor bi pričakovali, vendar je vseeno zadovoljen in bo poskušal izkoristiti preostanek oddiha na Sejšelih.

Šest potnikov, ki so se na potovanje odpravili z agencijo Kompas, se je prav tako odločilo, da ostanejo na Sejšelih. Predstavnik agencije, Mišo Mrvaljević, sporoča, da so potniki še vedno zadovoljni, in da neprijetna situacija z ladjo ni bila tako slaba.

Del potnikov s Coste Allegre se vrača v Evropo

Del potnikov s križarke Coste Allegre, ki je v ponedeljek po požaru na krovu in težavah z motorjem obstala v Indijskem oceanu in so jo v četrtek privlekli do sejšelskega otoka Mahe, se je odločil za takojšnjo vrnitev domov. Kakih 200 potnikov je s tremi letali italijanske družbe Neos v četrtek zvečer že zapustilo Sejšele.

Prvo letalo je odletelo v smeri Pariza, drugo proti Rimu in Milanu, tretje pa v smeri Züricha in Dunaja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.