"Sploh ne vem, zakaj je bila vložena obtožnica, saj sem mislil, da se bo tisti cirkus nehal," so izjavo Paravinje na sodišču povzeli hrvaški mediji. Dodal je, da ne želi več, da bi ga zastopal odvetnik Branko Bajica, ki so ga imenovali po uradni poti, ker "dela za tožilstvo in sodišče".

Bajica je nato zahteval, da ga razrešijo dolžnosti, kar je sodnica Nives Nikolac tudi storila in preložila glavno razpravo do takrat, ko bo Paravinja imel novega odvetnika, ne glede na to, ali ga bo najel sam ali pa mu ga bo znova določilo sodišče. Sodnica je zavrnila zahtevo za izločitev sodišča in napovedala, da se bo sojenje nadaljevalo čim prej.

Odvetnik Bajica je kljub temu ocenil, da bo Paravinja zagotovo pridobil približno mesec dni, saj bo njegova nova obramba potrebovala nekaj časa za priprave na primer.

Paravinja je obtožen, da je 7. junija lani poskusil posiliti, nato pa umoril Bilićevo. Obtožen je tudi poskusa posilstva drugega dekleta z območja Dalmacije leta 2010.

Na sodišču v Šibeniku je danes prišlo tudi do prvega srečanja Paravinje z družinskimi člani Bilićeve. Hrvaški mediji poročajo, da obtoženec sploh ni pogledal v smeri Bilićevih, ki bi morali biti prve priče v procesu. Člani družine pogrešanega dekleta se danes z novinarji niso želeli pogovarjati, še zmeraj pa upajo, da je najstnica živa.

Antonio Bilić so nazadnje videli nedaleč od njene domače vasi pri Drnišu 7. junija lani, ko je vstopila v tovornjak, ki ga je vozil Paravinja. Kljub največji iskalni akciji v hrvaški zgodovini, trupla najstnice niso našli.

Paravinjo so decembra lani v BiH zaradi poskusa posilstva na območju Sarajeva leta 2002 obsodili na 34 mesecev zapora. Pravosodje BiH je nato februarja letos