Osumljenka se je januarju in februarju 2012 na območju Iga ponovno predstavljala kot delavka Rdečega križa, oziroma patronažna sestra in ponujala brezplačne zdravniške preglede. Na policiji so povedali, da je tatica, medtem ko naj bi opravila ogled, izkoristila nemoč oškodovanca in odtujila gotovino. Po pisanju časnika je policija zbrala dovolj dokazov, da jo poveže z dvema primeroma, v katerih je ukradla 500 evrov.

Zvito tatico poskušajo policisti povezati s še več podobnimi primeri na območju Vrhnike in tudi Kranja, o katerih je bil že govor v medijih.

Oškodovanci so Silvo Žagar prepoznali po fotografijahže na policiji, kasneje pa tudi v sodni dvorani. Ena na od oškodovank Angela H., je opisala, kako je nesramnica delovala. Povedala je, da se je izdajala za uslužbenko, ki popisuje upokojence zaradi preplačanih premij. Ko jo je oškodovanka povabila v dnevno sobo in odšla po odrezke od pokojnin v spalnico, je Žagarjeva smuknila kar za njo. Ko ji je pokazala odrezke, je hotela videti še odločbo. Medtem ko jo je nekaj časa iskala, ji je tatica očitno iz torbice izmaknila denar. Ko je opazila, da je okranena, je poklicala na ZZZS, kjer so ji svetovali, naj pokliče policijo.

Kot piše Delo, ena od oškodovank, 83-letna Ižanka Marija O., sicer ni bila povsem prepričana, ali pred njo stoji tatica, ki ji je ukradla 2000 evrov. S težavo je pojasnila, da je neka gospa prišla popisovat upokojence, zato ji je pokazala odrezke od pokojnin.

Dvome pa je povsem razblinil njen sosed, ki je bil stoodstotno prepričan, da se je ravno Žagarjeva tistega dne oglasila pri njem in dejala, da popisuje zavarovance. Ker ni imel zdravstvene kartice, je zavila k sosednji hiši. Povedal je še, da se je pripeljala z renaultom cliom s kranjskimi registrskimi tablicami - takšen avtomobil je Žagarjeva takrat res uporabljala.

Kot piše Delo, je sodba sicer že pravnomočna, ker nanjo ni bilo pritožbe. Žagarjeva, ki so jo sodniki takrat izpustili iz pripora, pa medtem očitno ni mirovala, ampak je z nečednim početjem nadaljevala. Zdaj je v hišnem priporu. Osumljenka je lani nekaj mesecev prebila v priporu, a je to očitno ni odvrnilo od kaznivih dejanj.

Lani je proti Silvi Žagar sta na ljubljanskem okrožnem sodišču tekli še dve kazenski zadevi. Zaradi velike tatvine je senat konec januarja 2011 obtožbo proti njej zavrnil, zadeva pa je postala pravnomočna. Časnik še piše, da je pravnomočna tudi pogojna obsodba eno leto in deset mesecev s preizkusno dobo petih let zaradi velike tatvine, na katero je bila obsojena septembra lani.