Kot je dejal Ivančič, ga je o Mačkovi zastrupitvi v ponedeljek popoldne obvestil Mačkov oče, sodnico, ki vodi obravnavo, pa je zagovornik danes prosil, naj preveri, v kakšnem stanju je Maček. Lečeči zdravnik iz Psihiatrične bolnišnice Vojnik je sodnici po faksu sporočil, da je bil Maček hospitaliziran na moškem oddelku od sobote do danes, ko so ga odpustili, ker je izrazil željo, da gre na obravnavo. Zakaj Maček potem ni prišel na obravnavo, ne ve nihče. Prav tako ni znano, kako se je zastrupil.

Zdravnik iz bolnišnice je še pojasnil, da z njegove strani ni zadržkov, da se Maček ne bi mogel udeleževati obravnav, vendar je dodal, naj oceno o njegovi sposobnosti slediti sojenju pridobijo pri izvedencu psihiatrične stroke. To je predlagal tudi tožilec, predlog je podprla tudi Mačkova obramba.

Sodni senat je tako danes sprejel sklep, da bo izvedensko mnenje izdelal Gorazd Mravlje, ki bo ocenil, koliko je Maček, ki je prometno nesrečo povzročil v vinjenem stanju, sposoben razumeti svoje dejanje. Prav tako mora Mravlje podati mnenje, ali lahko Maček sledi obravnavam. Sojenje se bo nadaljevalo 21. marca.