Vodja oddelka za odnose z javnostmi in analitiko v istrski policijski upravi v Pulju Valter Opašić je potrdil, da so voznika tudi prepeljali v preiskovalni pripor županijskega sodišča v Pulju, s čimer se je končala pristojnost policije. Na županijskem tožilstvu v Pulju danes niso želeli govoriti o postopku proti 41-letniku, temveč so informacije o primeru napovedali za četrtek.

Kot piše na spletni strani istrske policije, se je nesreča pripetila v noči na prejšnjo nedeljo na državni cesti Petrovija - Umag. Voznik avtomobila znamke "audi 80" s puljsko registracijo je izgubil nadzor nad vozilom, pri tem pa s sprednjim delom vozila zadel mladega slovenskega pešca. Ta je pristal na pokrovu motorja, udaril ob vetrobransko steklo, potem pa padel na bližnji travnik.

Po njihovih navedbah je imel voznik v krvi kar 2,46 promila alkohola, ni pa prilagodil hitrost na cesti skozi naselje Petrovija. Poleg tega je najprej zapustil kraj nesreče, ne da bi nudil pomoč hudo ranjenem fantu, vendar se je nato sam vrnil na kraj tragičnega dogodka, kjer so ga prijeli hrvaški policisti.