Še štiri trupla so potapljači popoldne našli nedaleč od trupel, ki so jih odkrili nekaj ur pred tem, poročanje italijanske tiskovne agencije Ansa, ki se sklicuje na informacije iz kriznega štaba.

Med mrtvimi naj bi bila petletna deklica Dayana Arlotti iz Riminija, katere usoda je v Italiji sprožila val sočutja. Dayana je bila na ladji skupaj z bolnim očetom Williamom, ki je še med pogrešanimi. Identiteta ostalih trupel zaenkrat ni znana. Na kopno so sicer doslej prepeljali trupla otroka ter neke ženske in nekega moškega.

Nesreča Costa Concordie, na krovu katere je bilo 4229 oseb, je terjala skupno 32 življenj - do današnjih odkritij so potrdili 17 smrtnih žrtev, 15 ljudi pa je veljalo za pogrešane. Po novem je torej pogrešanih še sedem oseb.

Preiskujejo še sedem oseb

Italijansko tožilstvo je po nesreči sprožilo preiskavo proti kapitanu ladje Francescu Schettinu in prvemu častniku na ladji Ciru Ambrosiu, sedaj pa preiskuje še sedem oseb. Med njimi so trije visoki uslužbenci italijanske družbe Costa Crociere, ki je organizirala križarjenje, in štirje častniki s ponesrečene križarke.

Več preživelih potnikov je medtem vložilo tožbe proti družbi Costa Crociere in njeni lastnici, ameriški družbi Carnival Corporation. Costa Crociere sicer preživelim potnikom kot kompenzacijo ponuja po 11.000 evrov in povrnitev morebitnih dodatnih stroškov.