Nekdanji lastnik kluba "Hawaiian Tropic Zone" Hock je v soboto zgodaj zjutraj prispel v klub "Double Seven", kjer mu je lastnik Jeffrey Jah ponudil svojo, torej najboljšo mizo. Hock je sedel skupaj s tremi ruskimi manekenkami in možem ene od njih Petrom Bakkerjem. Sam pravi, da je po vrnitvi iz stranišča za mizo videl prepir med Bakkerjem in Stavrosom Niarchosom, znanim kot nekdanjim spremljevalcem Paris Hilton.

Niarchos je prišel v lokal skupaj s princem in še dvema mladeničema, ki iščeta smisel življenja v šopirjenju po nočnih lokalih. Četverica je menda praznila steklenico vodke na mizi, ki v lokalu stane 500 dolarjev. Nato so odšli stran in menda užaljeno naročili steklenico družbi za mizo, od katere so jih pregnali. Nato sta obe družbi začeli tekmovati v tem, kdo je bolj pameten in pomemben, dokler ni počilo.

Pretep kot predavanje o oliki

Hock trdi, da so bili fantje ljubosumni, ker niso imeli najboljše mize. Najprej je s pestjo zadel Stavrosa, nato pa še ostale, pri čemer jih je tudi sam skupil. Hock pravi, da ni vedel, da je med mladeniči tudi princ, ampak ga je skupaj z ostalimi vzel za del družbe, ki potrebuje poduk v oliki. Za "predavanje" si je potem prislužil aretacijo, sedaj pa pridejo na svoj račun odvetniki ene in druge strani.

Hockov odvetnik Sal Strazzullo pravi, da se je njegova stranka le branila in skušala zaščititi ljudi za mizo. Najboljši dokaz za to naj bi bilo razmerje moči štiri proti ena. Odvetnik Casiraghija in njegovih prijateljev Aaron Golub pa vztraja, da je bil napad na njegove stranke povsem neizzvan. Princu so v bolnišnici naravnali čeljust in ga odpustili.