Policisti prijeli sedem osumljencev

Do pretepa je prišlo na Ljubljanski cesti v Kočevju v nedeljo okoli 12. ure. 39-letnega moškega je napadlo več oseb, poškodbe pa so bile zanj usodne. Policisti so po približno dveh urah v Kočevju prijeli sedem moških in jim odvzeli prostost.

S preverjanem okoliščin in zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo tudi danes, izvajajo pa tudi druge preventivne in operativne dejavnosti. V ta namen je na območju več policijskih patrulj. Obvestila zbirajo tudi v zvezi z dogodki, ki so se zgodili v noči na nedeljo v gostinskih lokalih v okolici Kočevja, kjer so policisti, kot so navedli na ljubljanski policijski upravi, "izvajali zakonsko določene naloge".

Obračun med dvema skupinama Romov?

Po neuradnih informacijah je šlo za obračun med dvema skupinama Romov, spor pa se je začel že v noči na nedeljo, ko so morali zaradi medsebojnega obračunavanja dvakrat posredovati policisti. Po poročanju radia Krka je namreč v noči na nedeljo prišlo do dveh pretepov v različnih lokalih v Kočevju.

Prav mogoče pa je, da so za smrt 39-letnika poskrbele nedokončane zadeve iz preteklosti. Pokojnik je bil pred leti namreč vpleten v trgovino z drogami. Po poročanju Slovenskih novic jih je že v soboto zvečer dobil po glavi s steklenico, že takrat pa naj bi mu grozili s smrtjo.