Zaradi burje je še vedno prepovedan promet za vozila s ponjavami, kamp prikolice, hladilnike in avtobuse na hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos, na regionalni cesti Ajdovščina - Podnanos ter na cesti Vipava - Manče; na regionalnih cestah Ajdovščina - Selo - Nova Gorica in Tri hiše - Volčja Draga pa za kamp prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike.

Sunki burje so poškodovali nekaj nadstreškov in streh, vendar so gasilci z vrečami peska preprečili nadaljnje odkrivanje. Škodo je povzročala tudi na panelih s sončnimi celicami na Goriškem in v Grivčah pri Ajdovščini. Najslabše pa so se močni burji upirali veliki reklamni panoji, nadstreški in tende ob lokalih.

Meteorologi so danes zjutraj umaknili rdeči alarm zaradi močne burje, je še povedal Kosmač. Bolj kot burja bodo nevšečnosti lahko povzročale nizke temperature in sneženje, saj je ob močni burji občutek mraza večji kot brez nje.

Po napovedih vremenoslovcev bo danes na Primorskem še pihala močna burja s hitrostjo od 100 do 130 kilometrov na uro, v Vipavski dolini s sunki do 170 kilometrov na uro. Najmočnejša bo dopoldne, popoldne bo začela slabeti, sunki bodo v Vipavski dolini še dosegali 140 kilometrov na uro.

Tudi v Slovenski Istri so zadnje ure kljub rdečemu alarmu zaradi burje minile dokaj mirno. Na Srminu je na cestišče metalo panelne plošče, prav tako naj bi odkrivalo streho na objektu nekdanjega mejnega prehoda Škofije, so za STA pojasnili v koprski gasilski brigadi. Obalni gasilci so minulo noč sicer zabeležili sedem intervencij, med njimi eno zaradi manjšega požara v Tinjanu.

V Luki Koper, kjer je ladijski promet zaradi burje še naprej prekinjen, močan veter ni povzročil večjih nevšečnosti. V koprskem pristanišču, kjer obseg dela prilagajajo razmeram, je burja sicer premaknila nekaj praznih zabojnikov, je za STA povedal tiskovni predstavnik Luke Sebastjan Šik.

Dnevne temperature se danes in nekaj naslednjih dni, razen na Goriškem in ob morju, ne bodo dvignile nad -6 stopinj Celzija, nočne pa bodo v večjem delu Slovenije pod -10 stopnjami Celzija.