Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, sta osumljena ob prijetju nosila črni kapi z izrezoma za oči in usta. Pri sebi sta imela nahrbtnik z vlomilskim orodjem, med drugim rezalno ploščo, kotno brusilko z rezalno ploščo, cevne klešče in več ostalih stvari ter prenosno radijsko zvezo.

Kaznivih dejanj osumljeni 36-letni občan Raven na Koroškem je bil oborožen z malokalibrsko pištolo, za katero ni imel ustreznega dovoljenja, 24-letni občan Prevalj pa je imel pri sebi kovinsko teleskopsko palico, ki po zakonu o orožju sodi med prepovedano orožje. Po prijetju, ki sta se mu osumljena upirala, so jima policisti zasegli orodje in orožje ter ju privedli k preiskovalni sodnici, ki je obema odredila pripor.

Osumljena sta poskusa storitve kaznivih dejanj velike tatvine in preprečitve uradnega dejanja. Zaradi posedovanja orožja brez ustreznih listin oziroma prepovedanega orožja jima bo izdana še odločba po hitrem postopku zaradi kršitev določil zakona o orožju. Policisti ob tem še zbirajo obvestila o morebitni povezavi osumljene dvojice z vlomi, ki so se v preteklih mesecih zgodili na območju Policijske postaje Slovenj Gradec.