Gost oblak dima in megle je tudi gasilcem preprečeval hitro reševanje, saj so morali zaradi slabe vidljivosti počakati, preden so poškodovancem lahko priskočili na pomoč. Po poročanju tiskovne agencije AP je bilo v nesrečo vključenih vsaj 12 avtomobilov in šest tovornjakov.

(Foto: AP)

"Slišati je bilo trke avtomobilov. Ljudje so jokali in kričali. Bilo je noro," je za agencijo AP pojasnila priča dogodka. "Če bi lahko pojasnil, kako je bilo videti, bi rekel, da je bilo kot bi gledal konec sveta. Vse se je dogajalo na obeh straneh cestišča, zato se nisem mogel nikamor umakniti. Šokiran sem bil. Videti je bilo, kot bi nekdo dvigoval avtomobile in jih metal naokrog.“

Fotografije, ki so jih posneli nekaj ur po nesreči, prikazujejo prizor, ki spominja na hollywoodski film katastrofe – zvita pločevina, trupla in dim, ki prihaja iz razbitin. Eden od tovornjakov je popolnoma zgorel, kakor tudi gume vseh vozil, vključenih v tragično nesrečo.

(Foto: AP)

Zaradi nesreče so morali v bolnišnico odpeljati 18 ljudi. Predstavnik avtocestne policije Pat Riordan je pojasnil, da naj bi bilo v nesrečo vpletenih 12 vozil in šest tovornjakov, čeprav se število spreminja od agencije do agencije. Avtocesta, na kateri se je pripetila nesreča, je bila večji del dneva zaprta, poleg tega pa se je zaradi ognja del vozišča stopil.

Vzrok gozdnega požara še ni znan, po navedbah lokalnih medijev pa naj bi bil podtaknjen.