44-letni Elwon John in 55-letni Brian Shipsides sta v cerkvi Vseh svetih v Forest Gatu v vzhodnem Londonu večinoma poročala nigerijske državljane z državljani EU, ki naj bi jih organizirala 31-letna Amdudalat Lapido.

Ko so bili poročeni, je "nenavadno visok odstotek" vložil prošnjo za pravico ostati v državi, v nekaterih primerih pa so državljane EU pripeljali v Veliko Britanijo le za poroko in jih nato takoj odpeljali nazaj v domovino.

V obdobju dveh let in pol so v omenjeni cerkvi izvedli "zelo veliko število" obredov, so na sodišču povedali tožilci. Trojico obtoženih so aretirali, potem ko je dogajanje postalo sumljivo metropolitanski policiji in britanski agenciji za nadzor meja.

Tožilec David Walbank je povedal: "Primer vključuje veliko in sistematično imigrantsko prevaro. V središču je določena cerkev na vzhodu Londona. Tam se je v obdobju dveh let in pol sklenilo zelo veliko navideznih zakonov, opravljenih za potrebe imigrantov. Večina tako imenovanih parov, ki so sodelovali v teh obredih, pravzaprav sploh ni bila parov. V tej cerkvi se niso poročili, ker bi želeli skupaj preživeti svoja življenja in so hoteli blagoslov cerkve. Večina se jih je poročila iz zelo drugačnih razlogov."

Ko so policisti julija 2010 obiskali cerkev, potem ko so prejeli informacijo, da se v njej dogaja veliko število navideznih porok, so tam srečali omenjeno Ladipovo, a se je ta izgovarjala, da se v cerkvi nahaja, ker se je tam poročila njena prijateljica. Ko so jo vprašali po imenu prijateljice, je Ladipova postala živčna, pozneje pa so jo videli, ko je skušala skriti rjavo kuverto v grmovje pri cerkvi. V kuverti so bili številni osebni dokumenti, Ladipova pa zdaj zanika, da bi kdajkoli posedovala lažne osebne dokumente.

Ladipova se je februarja 2010 poročila z nizozemskim državljanom.